Nails for all! ♥

I måndags hade jag Johanna här och gjorde sin student present från oss som var en valfri naglebahndling. Vi gjorde nagelförlängning och sedan baby blå naglar eller pastell blå. Naglarna tycker jag fick den snyggaste och coolaste färgen ever! Galet snyggt blev det!


 
I tisdags så hade jag min kära faster Jenny, hon önskade fansk förstarkning så det blev det. Vi gjorde på hennes naturliga för att inte göra dem för långa då dem växer väldigt mycket. Väldigt klassiskt och snyggt!

 
Är du intresserad av att fixa dina naglar? Jag gör allt från manikyr, spa och massag. Jag gör även förlängning och förstärkning. Låter något intressant eller har du frågor är det bara att höra av sig till mig! :)

Tankar & Funderingar

Som många vet har jag haft min häst Kajsa i många år, faktiskt i över sju år. Det är väldigt länge om man tänker efter. Jag tänker ofta på hur vår utveckling har varit och hur och vad Kajsa har blivit på de sju åren. Hon är idag helt annorlunda mot vad hon var för sju år sedan men ändå samma lugna, trygga och social häst. Att få på sätt och vis skapa en helt egen häst från början har faktiskt varit så himla kul men kämpigt!

Att börja från där att hästen går ostadigt i både skritt, trav och galopp. Att inte ens kunna fatta galopp och när hon väl gjorde det så tog hon fel galopp. Att hon skulle respektera mig och acceptera att jag krävde saker av henne, var från början stora problem.

För att vara 12 år och få en sådan häst var nog egentligen som att vi tog vatten över huvudet. Jag var nog inte redo för att ta ett sådan stort ansvar att utbilda en häst. Idag är jag ändå väldigt stolt över mig själv, att jag idag sitter på världens underbaraste häst som litar på mig till 110 % och Jag bestämmer över henne, inte hon över mig. Idag är det verkligen ingen lekis ridning, utan varje pass, om det är på ridbanan eller ute i skogen är krävande både för mig och henne.

Kajsa är det bästa jag har, den kärleken som hon ger och det bandet hon och jag har, är så underbart fantastiskt.  Att varje gång jag kommer till hagen tittar hon upp och kollar på just mig och börjar gå till mig. Att varje gång man går jämte henne på vägen till stallet ha en liten dialog med henne och det känns som att hon besvarar de man fråga henne om.  Hon går alltid där vid min axel och det känns så himla mysigt, att få känna en liten knuff med mulen på axeln och känna den glädjen hon skänker mig.

Jag är så lycklig och lyckligt lottad som fick detta ansvar av både mina föräldrar och vänner. Att de trodde på mig och gav mig denna chans att utveckla Kajsa. Idag ligger Kajsa ute på annons och det känns både fantastiskt men också så himla hemskt. Jag tänker varje gång jag får ett mejl så kanske det är någon som är intresserad av henne, tanken att jag ska lämna över min häst till en annan ryttare är både läskigt och så himla roligt. Att få dela den kärleken hon har och få skicka henne vidare henne till en ryttare som ska få uppleva det jag har upplevt med henne känns så himla fantastiskt!

 Dagen då denna dag kommer ske, kommer jag ångra mig djupt, kommer stor lipa i flera dagar efter. Jag lipar av bara tanken av att hon inte längre står här hos mig, att jag inte bara kan gå till hagen och hämta henne och ut och rida, utan hon är borta! Sju år är väldigt länge och det känns när man tänker efter.

Vi får vad som händer! Ikväll kommer det en mamma och dotter som letar häst som ska provrida henne, hoppas på sätt och vis att de gillar henne men ändå inte.


Nya skor till min dam❤

Ikväll är det dags för min älskade lilla häst att få nya skor, välbehövligt kan jag säga då det inte är så himla mycket kvar av dem. Hoppas hon sköter sig då mamma får ta hand om skoningen denna gång❤




Tankar & Funderingar

Jag har tänkt börja med något nytt som jag kommer kalla "tankar och funderingar" där jag varje söndag kommer ge er en inblick i vad jag tänker på och mina funderingar. Hoppas ni gillar det och att jag kan skapa lite nya funderingar och tankar till er där ute:)
 

Det här med bloggen, jag älskar att skriva och berätta om vad jag gör och delar med glädje allt jag hittar på att göra och drömmar och mål. Men även hur jag mår, min dagbok tar jag min blogg som. Jag har svårt att beskriva och säga hur jag känner men när jag skriver känner jag att jag blir lite lättare. 

Jag har funderat mycket på hur fort man som människa gör sig en uppfattning om hur en person är. Som sagt det tar 4 sekunder att bilda sig en uppfattning och få ett första intryck av en person. Jag tycker det är så skrämmande att det kan gå så fort men det är faktiskt sant.

Många tankar ställer jag mig, hur kan en person med en enda blick fatta ett beslut och få ett intryck av en person utan ens ha pratat med den. En enda blick kan bilda en helt magnifik uppfattning av en person.

Tänk att den energin jag som person förmedlar kan ge en uppfattning. Jag tänker ofta på hur jag själv är och hur jag uppfattas? Är jag som jag tror jag är, positiv, drivande och hjälpande eller är jag inte det? Jag tycker det är jätte svårt att säga exakt hur man är, jag skriver om det här för jag har så många roller att spela. Ena dagen kan du möta mig i en person medans du en annan dag möta en annan. Jag kan själv erkänna att spela olika personer/roller,  inte är det lätt men lättare än att vara sig själv. Man vill vara sig själv men man vill inte visa allt för mycket av sig själv utan bara var en person som man tror skapar balans i kroppen men som inte alltid gör det utan skapar kaus i både kroppen och hjärnan. Inne i mig själv, tillslut dras man fram och tillbaka, slits samman och tillslut inte vet ut eller in.

Jag vet att detta låter annorlunda och konstigt men kan säga att jag inte är själv om att faktiskt känna såhär för jag tror att alla där ute någon gång i sitt liv faktiskt känt att man inte varit sig själv i de ögonblicken eller ville göra alla belåtna så man sa inte vad man verkligen tyckte eller tänkte för att man inte ville sticka ut och man ville inte att andra ska uppfatta dig fel eller att du inte är lika normal som alla andra.

Jag fyller 19 år till hösten och jag lever varje dag med en garderob, jag står varje dag och väljer vilken ”kropp” av känslor och åsikter jag ska ha. Men jag har lärt mig att inte vända kappan efter vinden av hur andra tycker utan de jag tycker, tycker jag och jag står på mig och tycker jag något så visar jag det genom att argumentera och verkligen visa att jag kan stå upp för mig själv.

Jag tror att rädslan av att förlora eller göra andra nöjda och visa sig svag har gjort att jag bildat mig denna garderob, självklart skulle jag vilja rensa och bilda mig en person som är mig själv och det är det vad jag försöker just nu. Att själv godkänna att man får vara svag och inte behöva göra alla nöjda jämt och ständigt sluta ha för höga krav på sig själv utan bara vara en helt vanlig person.  Vägen dit tar lång tid men jag hoppas att en dag kan säga att jag faktiskt är nöjd med mig själv.

 

 

Min instagram!

Självklart har jag instagram så här är mina senaste bilder!
 
 
 
Skicka gelé hjärtan till sin pojkvän, åka till Öland och vara med om världens finaste solnedgång och äta jordgubbar UTE i värmen! ♥
 
     
 
Äta super goda pannkakor med min prins, köpte svindyra ridbyxor men ack så sköna och självklar en massa mys med min prinsessa♥
 
 
Följer du inte mig redan så tycker jag att du ska det! Jag heter carolinefranssonhogberg ♥
 

Breakfast❤



Frukostdags sedan blir det jobbet till 15.30 hoppas på lite fler kunder idag än vad det var igår, då det var dött! Önskar er en toppen bra dag 😀❤

Food ❤



Lunch dags var det! Idag blev det god sallad och grillat kött. Mumms ❤ 


BLOMMIGT ♥

 
 
 
 
 
Som ni kanske förstår så älskar jag blommigt och fått det lite på hjärnan. Har snart mer blommigt än vanliga enfärgade kläder ;) Den rosa väskan tycker jag är så söt! Skulle absolut vilja ha en sådan frågan är om det funkar till allt? Klart den är ju ROSA hihi. Dessa plagg och väska kommer från Bikbok, min favorit butik!

Fotvård i högsta hugg!

Det är inte varje dag man unnar sig lite fotvård men det unnade jag mig för några dagar sedan. Peelade, satt med fötterna i vatten bad och filade sedan bort förhårnader och målade naglarna också för att de ska kännas fräscht och lyxigt.
 
Jag tycker det är ganska viktigt att man faktiskt håller fötterna lite extra snygga nu på sommaren då man ofta går i öppna skor och då gör verkligen ett nagelack och välvårdade fötter det lilla extra!






 
 

När livet är som bäst ❤

Hej! 

Ville bara meddela att jag just nu sitter på en skönt uteservering i Jönköping och dricker hallon och vanilj smoothie. Börjar jobba klockan 13.00 till 18.00 ikväll, blir kul:) är och bor sedan hos Niclas till lördag. Det blir nog både mysigt och trevligt hihi❤

Önskar er en toppen bra dag! 




Mina favoriter! ♥

Charli XCX -Boom Clap
Detta måste vara den bästa och underbaraste låten jag på länge har hört. Vill så gärna se " Förr eller senare exploderar jag" som låter spelar sig ifrån. Den verkar så bra men så sorlig. Låten just nu går på repit tusen gånger om!

Stay With Me - Sam Smith
Ännu en låt som jag bara älskar, väldigt avskalad och naken men så fin. Badandet av känslor spegar denna låt varje gång den sätts på. 
 
Carry You Home - Zara Larsson
Denna kvinna! Gåshud tusen gånger om! Förutom en helt magisk röst har hon en helt grym musikvideo till just denna låt. Kärlek på hög nivå till denna låt! Repit nästa!
 

Serie krig!

Ibland undrar jag varför just jag ska hitta en serie som är bra när jag har tusen andra saker att göra. Den nya serien heter Löngnen och sends på svt, jag är som fastklistrad och trycker lätt fram ett nytt avsnitt hela tiden då jag kollar på svtplay. Ibland är det både bra och dåligt. Just denna är så speciell men så spännande, så har man tid och lust så är den sevärd:)
 
 

När saker och ting inte blir som man tänkt sig....

Ja tyvärr är det en sådan dag, skulle ju gått upp tidigt och fixat naglarna och så men sovde väldigt länge och när jag sedan kom till ro att fixa naglarna blev saker inte som jag tänkt mig så fick ta och fila bort och göra om igen. Naglarna är faktiskt inte klara än, de ska nog få sig en omgång med vitt på sig för att de inte blev som jag ville. Det är verkligen inte lätt det här! :(

Dammsög sedan hela nedervåningen och plockade med tvätten och åt mat. Tog en storstädning på mitt rum och bytte lakan i sängen och damm torkade. Imorgon ska det dammsugas bara.

Ikväll har jag suttit vid tv:in och kollar ikapp de avsnitt som jag inte sett av olika serie. Duschat och ätit hallon och druckit te och nu är det dags för mig att hoppa i säng för några timmars sömn, alltid något;)





Morgondagens naglar :)

Sitter och planerar hur mina naglar ska se ut imorgon och kan meddela att det är svårt. Vill verkligen göra något annorlunda och det ska jag verkligen göra denna gång men det ska se snyggt och ändå stilsäkert ut och om man använder glitter är det verkligen en balans gång mellan för mycket och cool detalj tycker jag. Vi får hoppas att det ändå blir helt okej, sämre än vad det är nu kan det inte bli:) 

Kommer börja min dag med att äta frukost och sedan fila bort mina gamla naglar och sedan sitta och pilla och fixa med nya naglar. Ska försöka gå upp lite tidigare imorgon för att göra detta så det inte behöver ta hela dagen, men det är verkligen omständligt att göra på sig själv!



Litet smakprov på vad som komma skall:) 

Semester som alltid!

Att man alltid ska ha en sådan tur, vädret har vi då aldrig med oss men jag har faktiskt badat i havet de ni! Fixat min mosters naglar och shoppat några plagg och ett par skor. Brytit av en nagel och både frysit och varit för varm men det blev dock ingen bränna som jag hade hoppats på ....
 
Tänk vad kul man kan ha om våra semestrar, förra året åkte vi också till Öland och kan ni tänka er? Det regnade hela tiden... Lika så denna gång nästa, vi hade iaf en fin fredag då solen var framme men det blåste så fruktansfärt mycket så ja inte direkt så att man låg och gassade i solen.
 
Annars var det skönt att komma iväg hemifrån, nu väntas det en vecka med mycket som ska hinnas med innan torsdag då det väntas jobb och jag bor hos min pojkvän i Jönköping  till lördag då jag jobbar både fredag och lördag♥
 
 
Öland bjuder på så otroligt fina solnedgångar att man aldrig kan få nog!♥

Blogga eller ej....

Jahopp skulle inte jag börja blogga? Hade sjukt mycket bra och roliga inlägg som jag skulle laggt upp här men nej så blev det inte. Alltid händer det något, har fått jobba tre dagar extra plus att jag jobbade hela förra veckan och bor i Jönköping då så är inte hemma om nätterna. Sjukt skönt att inte behöva åka fram och tillbaka, utan att jag kan bo hos min pojk. ♥
 
I tisdag så fick jag min nagel avbiten av min häst, så har sjukt ont i fingret och ja asså halva naglen har ingen nagel så japp inte skönt alls.
 
Idag åker vi till Öland, ska bli skönt att komma iväg lite nu när väl varmen har tittat fram, love it♥
Så ska försöka bränna på brännan lite så jag inte behöver skämmas över min vita kropp haha ;)
 
Kommer hem på söndag och sedan är jag hemma till torsdag, jobbar torsdag-lördag. Hoppas det går bra:) och då ska jag försöka uppdatera er med en massa kul :)
 
Ha det bra så länge Puss!♥
 
 
 
 

RSS 2.0